PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Die PSV’er creëert een dilemma voor tegenstanders’

Joey Veerman is het nieuwe seizoen bij PSV uitstekend begonnen. Hij lijkt zich erg comfortabel te voelen in zijn nieuwe rol bij de Eindhovenaren onder trainer Peter Bosz.

Analist Pieter Zwart van Voetbal International is erg complimenteus richting de oud-SC Heerenveen-speler. “In de praktijk krijgt Veerman de ruimte om zijn intuïtie te volgen. Dat betekent in zijn geval dat hij opduikt waar de bal is. Dat kan op een controlerende positie naast Sangaré zijn, maar hij meldt zich net zo makkelijk in de laatste lijn om vanuit daar het spel te verdelen.”

De middenvelder is erg moeilijk te bestrijden. “Tegenstanders staan door de pendelende rol van Veerman voor lastige vraagstukken”, zegt Zwart. “Stappen ze door – zoals Mats Wieffer tegen PSV frequent probeert – dan krijgt Noa Lang de kans om tussen de linies vrij te komen in de zone die dan vrijkomt.”

Zwart denkt dat Veerman voor veel chaos in de Eredivisie zal zorgen. “Voor tegenstanders van PSV dit seizoen schetst deze wedstrijd daarmee het grote Joey Veerman-dilemma. Blijf je in de zone staan, dan zal hij het spel naar zich toetrekken en kan PSV via hem het balbezit domineren. Dek je wel door, dan opent dit ruimtes voor andere spelers van de Eindhovenaren. Aan trainers van tegenstanders de taak om een oplossing te vinden.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.