PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Bij PSV draafde ik door, dat is niet goed’

Als speler was Mark van Bommel enorm succesvol bij PSV maar als trainer pakte dat anders uit. Momenteel is hij de eindverantwoordelijk bij Royal Antwerp en met die ploeg pakte hij afgelopen seizoen de dubbel in Belgie.

“Je mag niet doordraven. Ik denk dat ik dat bij PSV wel gedaan heb. Ik gaf té veel details. Dat is niet goed”, vertelt Van Bommel, in gesprek met een andere oud-PSV’er, Marc Degryse. “Het klinkt misschien arrogant, maar… Ik weet van mezelf dat mijn trainingen goed zijn. Dat ik in de omgang met mijn spelers ook goed ben. Je ziet aan mijn elftallen dat ik ze op een bepaalde manier laat voetballen.”

“Ik hoor nog steeds jongens van Wolfsburg, PSV of de Nederlandse U17 die zeggen: ‘Dit is een ploeg van Van Bommel”, gaat de voormalig voetballer verder. “Zij herkennen de patronen. Alleen zijn er dingen rondom die clubs gebeurd die minder goed zijn gegaan.”

“Bij Wolfsburg had ik al na twee weken door dat het zou mislopen. Bij PSV was het een nadeel dat ik de club kende. Ik wist precies hoe alles liep en daar irriteerde ik mij aan. Ik heb de lat daar té hoog gelegd, wilde te professioneel werken. Daar heb ik uit geleerd. Die ervaring is belangrijk”, aldus Van Bommel.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.