PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Feyenoord en PSV zijn veel verder dan Ajax’

De meeste clubs doen flink zaken op de transfermarkt maar bij Ajax blijft het opvallend stil. En dit ziet ook journalist Arno Vermeulen. Er zijn de nodige spelers vertrokken uit Amsterdam dus vers bloed lijkt erg gewenst te zijn.

“Bij Feyenoord en PSV kun je acht, negen namen wel op papier zetten”, zegt voetbalcommentator Arno Vermeulen op de website van de NOS. “Bij Ajax is er op dit moment geen geraamte. Dat is een veeg en problematisch teken. Dan ben je als trainer nog wel een paar maanden zoet.”

Vermeulen ziet dat de huidige landskampioen er veel sterker op staat. “Feyenoord investeert in spelers met Eredivisie-ervaring en dat pakt goed uit. Ajax lijkt de Eredivisie niet interessant te vinden en zoekt het daarbuiten met veel buitenlandse spelers. Ze worden veel met spelers in contact gebracht, maar uiteindelijk gebeurt er niet veel. Blijkbaar hebben ze moeite om de juiste versterkingen te vinden”, aldus de journalist. “En waar blijven de eigen talenten? Vooral aanvallend breekt er weinig door. Ajax moet met zo’n jeugdopleiding toch wel een goede buitenspeler kunnen opleiden?”

De commentator ziet momenteel één echte favoriet voor de landstitel. “Ik schat Feyenoord op dit moment het hoogste in, daarachter PSV en dan een gat naar Ajax, FC Twente en AZ. Daartussen zie ik weinig verschil”, meent Vermeulen. “Ik zie Ajax om plaats drie spelen in plaats van het kampioenschap, tenzij er nog geweldige spelers bijkomen. Eind juli is één ding duidelijk: Feyenoord en PSV zijn veel verder dan Ajax.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.