PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Mensen achter hun laptop denken alles te weten’

Royston Drenthe steunt Xavi Simons die onlangs besloot om bij PSV te vertrekken. In 2007 deed hij namelijk hetzelfde toen hij Feyenoord verliet voor een avontuur bij Real Madrid.

Hoewel zijn loopbaan niet verliep zoals hij had gehoopt begrijpt hij de keuze wel van veel jonge spelers. Simons besloot terug te keren bij Paris Saint-Germain, dat hem direct weer doorverhuurde aan het Duitse RB Leipzig. “Het is een heel mooie stap voor die jongen zelf”, vertelt hij in een interview met FCUpdate. “Ik denk niet dat ‘de rug toekeren’ de juiste term is. Dingen komen op je pad in de voetballerij, zeker als je de kwaliteiten hebt die Xavi Simons heeft.” De nodige voetbalfans lieten op sociale media weten de keuze van Simons onverstandig te vinden. Daar moet de aanvallende middenvelder zich volgens Drenthe weinig van aantrekken.

“Ik vind het zeer makkelijk gezegd door mensen die geen kaas hebben gevreten van het groene gras dat wij wekelijks mogen betreden en de druk die daarbij komt kijken. Dat zijn mensen die vanaf hun computer of telefoon opmerkingen maken en denken dat ze het dan allemaal maar weten. We zijn niet allemaal Afellays, die tot hun 26ste of 27ste bij PSV blijven. Het is niet vanzelfsprekend dat je dan wel ontwikkeld genoeg bent om tussen de grote namen te voetballen. De kansen die op het pad van de jongens komen, zijn meestal once in a lifetime.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.