PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Xavi Simons hakt knoop door en vertrekt bij PSV

Xavi Simons vertrekt bij PSV. De jongeling keert terug naar zijn oude werkgever Paris Saint-Germain. De Eindhovenaren zijn tot het gaatje gegaan om hem te behouden, maar hij besloot toch anders.

PSV verraste een jaar geleden door de Oranje-international te contracteren tot medio 2027. Paris Saint-Germain maakte contractueel echter de afspraak dat het Simons kon terughalen wanneer het 6 miljoen euro op tafel zou leggen. De voorwaarde daarbij was echter wel dat de Nederlander zélf eveneens zou instemmen met een terugkeer.

In Eindhoven bewees Simons dit seizoen dat hij een uitstekend niveau heeft. Zo speelde hij alle 34 wedstrijden in de Eredivisie, waarin hij goed was voor 19 doelpunten en 8 assists. Daarnaast zette hij 7 duels in de Europa League achter zijn naam en trok hij richting het einde van het seizoen steeds meer de leidersrol naar zich toe.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.