PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Xavi Simons spint garen bij Noa Lang-transfer’

Xavi Simons moet binnen afzienbare tijd aan de clubleiding van PSV laten weten of hij blijft of niet. Dankzij de komst van Noa Lang naar Eindhoven lonkt er goed nieuws voor de Oranje-international.

Lang is inmiddels medisch gekeurd en zal op korte termijn zijn handtekening zetten onder een meerjarig contract. De Telegraaf schrijft: “Met Lang heeft PSV een speler gevonden die de positie links voorin kan invullen, waardoor Xavi Simons, als hij behouden kan worden, op zijn favoriete nummertienpositie kan spelen.

Met 38 doelpunten en 34 assists in 125 wedstrijden heeft Lang goede statistieken. Het medium weet: “PSV zal ervan uitgaan dat de 24-jarige Rotterdammer, die voor vijf jaar gaat tekenen, over één of twee seizoenen weer voor een beduidend hoger transferbedrag verkocht kan worden.”

De komst van Lang brengt ook risico’s met zich mee. De Telegraaf: “Een bedenking die je bij de komst van Lang kunt hebben, is dat de flamboyante straatvoetballer bepaald geen jongen is die keurig in de pas loopt en nog wel eens voor onrust zorgt.” En dat terwijl Peter Bosz in zijn Ajax-tijd meermaals botste met dit soort spelers.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.