PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Peter Bosz maakt aanvoerder bekend voor het komende seizoen

Luuk de Jong zal aankomend seizoen de aanvoerder zijn van PSV. Dit heeft trainer Peter Bosz vandaag bekendgemaakt op een persconferentie.

“Als je gaat kijken naar welke spelers je hebt en wilt, is het belangrijk om het goede binnen de club te houden”, begon Bosz over Simons. “Dan is het logisch dat je Xavi probeert te behouden. Ik heb hem duidelijk gemaakt dat ik hem er graag bij wil hebben. We hebben gesproken voor zijn vakantie. Dat was een fijn gesprek, en dat vond hij zelf ook. Hij heeft het goed naar zijn zin, maar ik kan niet voor hem praten.”

Technisch directeur Earnest Stewart: “Hij heeft nog een arbeidscontract van vier jaar. Er staat in het hele contract één regeltje die een mogelijkheid zou bieden om te kunnen vertrekken. Maar verder heeft PSV de controle over alle andere clubs. Xavi is een hongerige jongen, daar hoort Champions League-voetbal bij.”

Over de aanvoerdersband zei Bosz tot slot: “Ik heb er zeker over nagedacht, maar Luuk de Jong is mijn aanvoerder.” Daar verandert ook de komst van Ricardo Pepi niets aan. “Een club als PSV heeft twee goede spitsen nodig. Ik vind ze wel verschillend, het zijn niet dezelfde types. Je kunt ook met allebei spelen, absoluut. Normaal gesproken is Luuk meer een aanspeelpunt en Pepi de lopende man.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.