PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Bosz kan bij PSV net zo excelleren als Slot bij Feyenoord’

Peter Bosz staat de komende seizoenen aan het roer bij PSV. En volgens Dick Advocaat hebben de Eindhovenaren hiermee een prima keuze gemaakt.

“Ik snap de keus voor Peter Bosz wel”, begint Advocaat in gesprek met Voetbal International. “Hij is een gerenommeerde trainer die bij grote en goede clubs heeft gewerkt. Bosz is een coach die heel goed weet wat hij wil. PSV wilde duidelijk een Nederlander met ervaring. Ik denk dat het een goede combinatie is. Met Marcel Brands en Earnest Stewart heeft hij bovendien echte voetbalmensen die achter hem staan.”

Bij Peter Bosz gaat het vaak over zijn aanvallende speelstijl. “Je moet niet vergeten dat je bij PSV altijd al meer kwaliteit en balbezit dan de tegenstander hebt. Dus je bent sowieso dominant, dat gaat automatisch. En verder vind ik dat pressen zo’n modewoord is geworden. Het gaat over aanvallen, pressing en dan pas over prijzen winnen. Maar dat laatste moet op één staan en dat moet eerst nog waar worden gemaakt. Arne Slot heeft dat bij Feyenoord gedaan en ik denk dat Bosz dit ook kan bij PSV”, meent Advocaat. “Ze zijn nu al jaren geen kampioen geworden, maar dat kan ook snel draaien. Met de juiste trainer en de juiste spelers.”

“Een verdeelde spelersgroep zal het probleem niet zijn. Bosz zal vanaf de eerste dag duidelijk zijn en zeggen wat hij wél en niet wil. Zijn selectie zal heel bepalend zijn voor zijn speelwijze en het bereiken van succes. Dat daarin nog veel moet gebeuren, lijkt me wel duidelijk”, aldus Advocaat.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.