PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Zomerse klap lonkt nog altijd voor PSV’

Het is nog altijd onzeker of Xavi Simons na de zomer onder contract staat bij PSV. Volgens de Franse voetbalexpert Jonathan Johnson lonkt er nog altijd een terugkeer naar Paris Saint-Germain.

Hij verruilde PSG vorig jaar zomer transfervrij voor PSV. De middenvelder annex aanvaller liet wel een clausule inbouwen waardoor hij voor zes miljoen euro kan terugkeren naar de Franse hoofdstad. Recentelijk werd geclaimd dat dit niet aan de orde lijkt, maar in zijn column voor CaughtOffside haalt Johnson de deur toch weer van slot af.

Johnson schrijft: “Die terugkoopclausule is een koopje gezien zijn snelle ontwikkeling bij PSV dit jaar. Het is geen verrassing dat Arsenal en andere clubs geïnteresseerd zijn in hem, maar het is allemaal nog prematuur op dit moment. De clausule gaat pas in juli in en PSG moet eerst Luis Enrique aanstellen, terwijl de club ook andere aankopen in het vizier heeft. Het kan niet worden uitgesloten, maar ik verwacht voor half juli geen duidelijkheid.”

“Het lijkt me een no-brainer dat PSG hem probeert terug te halen”, vervolgt de Franse voetbalexpert. “Het zou een domper zijn wanneer Simons geen vertrouwen heeft in de nieuwe richting van PSG, maar ook weer geen verrassing wetende dat er eerder beloftes zijn gebroken. In de publiciteit is hij altijd erg positief geweest richting de club en de stad, dus ik denk dat de deur op een kier staat. Het is nu aan PSG om hem te overtuigen.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.