PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Xavi Simons staat niet te springen voor PSG’

Xavi Simons zal deze zomer waarschijnlijk niet terugkeren naar Paris Saint-Germain. Volgens het Franse medium L’Equipe staat de sterspeler van PSV namelijk niet te springen. Hij zou meer zien in een langer verblijf in Eindhoven.

Hij verruilde PSG vorig jaar zomer voor PSV. De middenvelder annex aanvaller kreeg geen spijt van zijn transfervrije overstap naar Eindhoven. Met 22 doelpunten en twaalf assists groeide hij niet alleen uit tot onmisbare schakel, maar hij debuteerde ook al in het Nederlands elftal. Zijn stormachtige ontwikkeling blijft logischerwijs niet onopgemerkt in het buitenland.

PSG kan Simons deze zomer voor een gering bedrag terughalen (tussen de zes en twaalf miljoen euro). Voorwaarde is wel dat de PSV’er zelf akkoord gaat met een hereniging, maar volgens de Franse sportkrant staat hij niet te springen om deze zomer alweer terug te keren naar Parijs. Wel gaat het vooralsnog om een voorkeur in plaats van een definitieve beslissing.

Simons zou bij voorkeur bij PSV willen blijven om zich door te ontwikkelen. Hij wil uitgroeien tot de absolute sterspeler en zou daarom ook positief tegenover een contractverlenging staan.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.