PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Dit is voor PSV een welbekende constructie’

Donyell Malen had in zijn tijd bij PSV eenzelfde soort clausule in zijn contract staan als Xavi Simons heeft. Malen werd destijds overgenomen van Arsenal en zij konden hem terugkopen voor een gelimiteerde transfersom. Hier maakt clubwatcher Rik Elfrink melding van.

De situatie rondom Simons is bekend: Paris Saint-Germain kan hem, indien de speler ermee instemt, voor een bedrag tussen de zes en twaalf miljoen terugkopen door een clausule in zijn contract. Over de precieze hoogte van de terugkoopsom is nog wat onduidelijkheid. Voor de camera van het Eindhovens Dagblad onthult Elfrink dat Malen een soortgelijke clausule in zijn PSV-contract had.

“Het komt veel vaker voor dat clubs zo’n clausule afsluiten, bijvoorbeeld bij Donyell Malen. Die kwam via Arsenal bij PSV terecht, waarna er bij hem ook zo’n clausule was. Die gold ook voor drie of vier jaar, heb ik me laten vertellen”, zegt de journalist. “Dit kwam alleen nooit naar buiten. Als dat wel was gebeurd, was er natuurlijk ook hevige onrust door uitgebroken. Uiteindelijk is hij voor dertig miljoen euro naar Borussia Dortmund te vertrokken.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.