PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘PSV pakt een torenhoog doorverkooppercentage’

Deze week stapte Mathijs Tielemans over van PSV naar Vitesse. Een flinke klap voor de Eindhovenaren want de middenvelder staat te boek als een groot talent. Het is ze wel gelukt om met de overgang een flink doorverkooppercentage af te dwingen.

Hij maakte sinds 2010 onderdeel uit van de jeugdopleiding van PSV en kwam tot Jong PSV. Onder leiding van Adil Ramzi speelde hij 37 wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie en scoorde hij vijfmaal. In Eindhoven had hij echter weinig perspectief, waardoor hij besloot te vertrekken.

Vitesse bood uitkomst. Phillip Cocu, die als speler en trainer bij PSV actief was en daardoor nog altijd uitstekende connecties heeft binnen de club, besloot toe te slaan en contact op te nemen met Tielemans. Waar zijn contract in principe deze zomer eindigde, is het PSV alsnog gelukt om geld aan de transfer over te houden.

Volgens PSV liep het contract in verband met CAO-regels eigenlijk nog door, waardoor alle partijen met elkaar in gesprek zijn gegaan over een oplossing. Dat meldt het Eindhovens Dagblad. Daarbij zou de club erin zijn geslaagd om een percentage van rond de 15 procent af te spreken bij een verkoop, waarmee alle partijen tevreden waren.

Vitesse slaagde er afgelopen seizoen in om in de Eredivisie te blijven, maar eenvoudig ging dat niet. De ploeg van Cocu stond wekenlang vlakbij de degradatiestreep en moest vrezen voor nacompetitie. Na 34 wedstrijden eindigde Vitesse op de tiende plaats, met 12 punten meer dan nummer 16 FC Emmen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.