PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Peter Bosz mag zich de beste betaalde trainer ooit noemen’

Peter Bosz is bij PSV de best verdienende coach in de geschiedenis van de club. Hier maakt het Eindhovens Dagblad melding van. De oefenmeester tekende vorige week een driejarig contract en strijkt nu dus een topsalaris op. De volgende missie is om Xavi Simons voor de club te behouden.

De kanshebber op de Golden Boy Award heeft weliswaar een contract tot medio 2027, maar zijn zogeheten Paris Saint-Germain-clausule is een doorn in het oog voor PSV. Voor een vooraf bepaald bedrag – Fabrizio Romano meldde vorige week dat het gaat om minder dan de vaak genoemde twaalf miljoen euro – kan Simons terugkeren naar Parijs.

Als de Eindhovenaren erin slagen om Simons langer vast te leggen en die clausule uit het contract te verwijderen, is het ‘goed mogelijk’ dat hij de bestbetaalde speler uit de clubgeschiedenis wordt. Dat zou gezien zijn leeftijd, twintig jaar, en zijn beperkte ervaring op het hoogste niveau in ieder geval opvallend zijn. Dit seizoen bewees Simons echter een absolute smaakmaker te zijn in de Eredivisie en eindigde hij met Anastasios Douvikas bovenaan de topscorerslijst (negentien doelpunten).

Het is sterk de vraag hoe het middenveld van PSV er volgend seizoen uitziet. Dinsdag werd duidelijk dat Joey Veerman in de belangstelling staat van Lazio; voor Ibrahim Sangaré lijkt een vertrek aanstaande. Ondertussen lijkt PSV naast Stijn Spierings te grijpen, want zijn toekomst lijkt te liggen bij RC Lens.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.