PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘PSV wil uitpakken met komst van nieuwe motor’

PSV wil deze zomer uitpakken met de terugkeer van Georginio Wijnaldum. Peter Bosz ziet in hem een ideale pion in het aanvalsspel dat de oefenmeester wil gaan spelen.

“Ik wil anders gaan voetballen, hoger met meer druk naar voren.” Was getekend: Peter Bosz. Hij zei dat enkele dagen geleden tijdens zijn presentatie als opvolger van de vertrokken Ruud van Nistelrooij. De ervaren coach en oud-middenvelder staat bekend om zijn Sturm und Drang-spel dat hij immer en altijd pretendeert zijn elftallen te willen laten spelen.

In Brabant zag de top van de club, de directeuren Earnest Stewart en Marcel Brands, Bosz vanaf minuut één als droomkandidaat. Dé man die PSV met attractief voetbal aan belangrijke prijzen, waaronder zeker het kampioenschap in de Eredivisie, moet gaan helpen.

Intern werd er in de afgelopen weken daarom gesproken over eventuele versterkingen. Daarbij viel ook nadrukkelijk de naam van Georginio Wijnaldum. Hij verliet PSV acht jaar geleden voor een avontuur in de prestigieuze Premier League bij Newcastle United. Daarna vierde hij grote successen in de aanvalsmachine van trainer Jürgen Klopp bij Liverpool.

De geboren Rotterdammer liet zich uiteindelijk verleiden tot een vertrek naar het nóg rijkere Paris Saint-Germain (PSG). Wijnaldum wilde graag met de grote sterren der voetbalaarde spelen, maar een onverdeeld succes werd dit niet. De Franse topclub verhuurde de Oranje-international in het afgelopen seizoen aan AS Roma, waarmee hij de Europa League-finale verloor van Sevilla.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.