PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘PSV aast op spits van Crystal Palace (22)’

PSV wil deze zomer gaan shoppen in de Engelse Premier League. Ze zouden namelijk hun vizier gericht op de spits Jean-Philippe Mateta. Hier maakt het medium So Foot melding van.

Hij moet in Eindhoven de stand-in worden van Luuk de Jong. Hij viert in augustus zijn 33ste verjaardag en heeft zodoende een goede stand-in nodig. Die rol werd de afgelopen maanden ingevuld door Fábio Silva, maar hij keert deze zomer normaal gesproken terug naar Wolverhampton Wanderers. Een langer verblijf van de Portugees lijkt onwaarschijnlijk.

Mateta geldt als mogelijke aanwinst voor PSV. De 25-jarige spits komt bij Crystal Palace weinig aan spelen toe, maar kan desondanks rekenen op interesse van aansprekende clubs. Ook Torino, Valencia en Everton worden genoemd. Palace zou inzetten op een huurdeal, maar een optie tot koop zou bespreekbaar zijn.

Mateta wil zelf graag vertrekken bij Crystal Palace. Naar verluidt zou hij ‘ver weg’ een nieuw avontuur willen starten om zijn carrière nieuw leven in te blazen. Zijn verbintenis in Londen loopt in de zomer van 2026 af.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.