PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Arsenal wordt concreet voor Xavi Simons’

Een transfer naar de Premier League lonkt voor Xavi Simons. Arsenal heeft namelijk concrete belangstelling voor de sterspeler van PSV. Hier maken zowel Voetbal International als het Eindhovens Dagblad melding van.

PSV stelt zich bij voorbaat hard op in de onderhandelingen. Simons is volgens de club een ‘megabedrag waard’, schrijft het Eindhovens Dagblad. ‘De sportieve leiding zal normaal gesproken nooit akkoord gaat met een bedrag dat geen recordtransfer zou opleveren’. Cody Gakpo vertrok afgelopen winter voor 50 miljoen euro naar Liverpool en is daarmee de duurste vertrekker in de PSV-geschiedenis.

Op de achtergrond doet PSV er alles aan om Simons langer in het Philips Stadion te houden. Het is geen geheim dat in zijn tot medio 2027 lopende contract een Paris Saint-Germain-clausule staat: voor twaalf miljoen euro kan de Oranje-international terugkeren naar de Franse hoofdstad, mits hij dat zelf wil. PSV wil het contract openbreken, verlengen, opwaarderen én de clausule eruit slopen.

Dat Arsenal wordt genoemd, is overigens niet heel gek. Simons ruilde onlangs zaakwaarnemer Rafaela Pimenta in voor Darren Dein, de zoon van David Dein, voormalig mede-eigenaar en vice-voorzitter van Arsenal. “In de zomer heb ik gesprekken met de club, dat weet iedereen. Mijn prioriteit ligt bij PSV”, zei Simons afgelopen zondag na de laatste wedstrijd van het seizoen, waarin PSV het tweede Champions League-ticket veroverde. “Er zijn veel factoren die meespelen de komende tijd… Ik ga zien wat er gaat gebeuren.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.