PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Nieuwe technische staf cruciaal voor behoud Xavi Simons’

PSV verzekerde zich afgelopen zondag van de voorronde Champions League. Dit vergroot de kans dat Xavi Simons nog een seizoen voor de club behouden blijft. Toch is het nog lang niet zeker dat de sterspeler zal blijven.

De Telegraaf noemt een langer verblijf van Simons ‘de absolute topprioriteit’ voor deze zomer. Eerder liet de middenvelder annex aanvaller al weten dat de kans op Champions League-voetbal een zwaarwegende factor vormt richting de toekomst. Door de 1-2 zege bij AZ is het miljoenenbal een stap dichterbij.

Het medium bericht: “Het vertrek van Van Nistelrooij heeft het er niet gemakkelijker voor gemaakt voor PSV om Simons in de Lichtstad te houden. De groeibriljant had een goede band met de trainer, die hem met een spervuur aan berichtjes vorig jaar warm wist te maken voor een overgang naar Eindhoven.”

Volgens De Telegraaf zal de PSV-ster dan ook niet zomaar zijn jawoord geven: “Simons zal logischerwijs willen wachten op de nieuwe invulling van de technische staf alvorens eventueel in te gaan op het voorstel om zijn contract te laten openbreken en opwaarderen.”

Na de wedstrijd in Alkmaar, hoogstpersoonlijk beslist door de Oranje-international, liet Simons aan ESPN weten: “Mijn prioriteit ligt bij PSV. Maar je moet natuurlijk gesprekken hebben met iedereen. De trainer is nu weg. Er moet een nieuwe trainer komen.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.