PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘RB Leipzig wil tonnen betalen voor 15-jarige PSV-speler’

PSV moet vrezen voor een vertrek van één van haar grote talenten. Benjamin Khaderi (15) staat namelijk in de belangstelling van het Duitse RB Leipzig. Volgens het Eindhovens Dagblad zou hij daar een driejarig contract kunnen ondertekenen.

Ondanks dat Khaderi pas vijftien jaar is, kan PSV wel een flink bedrag incasseren als de Duitse topclub hem oppikt uit Eindhoven. Volgens het ED moet er namelijk liefst 360.000 euro op tafel komen als hij de overgang naar RB Leipzig maakt. In de toekomst zou hij ook bij een transfer via een solidariteitsbijdrage, opleidingsvergoeding en mogelijk een doorverkoopclausule als dat op een of andere manier afgesproken wordt nog meer geld kunnen opleveren.

Een solidariteitsbijdrage gaat namelijk al op voor clubs waar spelers tussen hun twaalfde en vijftiende levensjaar spelen: dan krijgen clubs 0,25% van toekomstige transfers per gespeeld jaar. Voor de jaren 16-23 ligt dat percentage met 0,5% per seizoen zelfs nog net wat hoger. Dat komt allemaal uit het totaal van de 5% van de transfersom, die verdeeld wordt onder de opleidende clubs.

De rechtspoot, die naast de Nederlandse ook over de Marokkaanse nationaliteit beschikt, speelde al in verschillende jeugdteams van Oranje. Het talent had geen rol in de recente succesvolle Premier League International Cup-winst van Jong PSV: hij speelt nog een paar jeugdteams lager.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.