PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Iedereen is blij dat Van Nistelrooy weg is bij PSV’

Analist Johan Derksen is gisteren in het programma ‘Vandaag Inside’ ingegaan op het vertrek van trainer Ruud van Nistelrooy bij PSV. Hij maakte duidelijk dat de oefenmeester zich in korte tijd onmogelijk heeft gemaakt in Eindhoven.

“Ik heb vandaag contact gehad met een hele goede bron bij PSV, die ik nog ken uit het verleden”, stelde Derksen. “Ik had het precies hetzelfde gedaan, als ik Ruud was geweest. Maar ik moet helaas wel mededelen dat iedereen bij PSV eigenlijk blij is dat hij weg is. Er heerst een opluchting. Hij gedroeg zich alsof hij een toptrainer was.”

Waar hij ervoor koos om Fred Rutten als assistent te nemen, gaf hij de technische staf volgens Derksen geen enkel moment het gevoel dat hij deze serieus nam. Daarnaast ging de communicatie met de spelers veelal niet goed, waardoor er misverstanden ontstonden. Ook op andere afdelingen waren de mensen niet blij met Van Nistelrooij.

Derksen vindt het onbegrijpelijk dat de oefenmeester zoveel vrijheid heeft gekregen. “Het is niet zo gek dat een beginnende trainer een beetje zoekende is. Ik begrijp alleen niet dat ze daar twee directeuren hebben die het niet eerder gesignaleerd hebben. Hij werd Guardiola genoemd binnen de club. Dat zegt genoeg over een beginnende trainer.”

Bij PSV zouden ze niet verwachten dat Van Nistelrooij na dit seizoen nog snel als hoofdtrainer aan de slag gaat. Hij maakte volgens Derksen namelijk op weinig momenten een stabiele, rustige indruk en zou er daarmee achter zijn gekomen dat het hoofdtrainerschap niet bij hem past.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.