PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

De Boer uit flinke kritiek op Ruud van Nistelrooy

Voormalig voetballer en huidig analist Ronald de Boer heeft deze week met verbazing naar de gang van zaken gekeken bij PSV. Hij snap er maar niets van trainer Ruud van Nistelrooy zich zo in de nesten heeft weten te werken bij de club. Hij adviseert hem dan ook om kritisch in de spiegel te kijken.

“Normaal gesproken betekent een thuiswedstrijd tegen SC Heerenveen een zekere overwinning en dan was het Champions League-ticket al binnen geweest. Wat zich daarna rond Ruud van Nistelrooij afspeelde, is met geen pen te beschrijven”, vertelt De Boer in gesprek met De Telegraaf.

De Boer vindt het opmerkelijk dat Van Nistelrooij is opgestapt, maar zegt ook de beslissing van de oefenmeester te kunnen begrijpen. “Al zie je het niet vaak dat iemand, die in zijn eerste jaar twee prijzen heeft gewonnen en tweede lijkt te worden, opstapt. Ik vind het dapper. Maar ik kan het me goed voorstellen als met Fred Rutten en André Ooijer, zijn linker- en rechterhand, én een aantal spelers het niet meer in hem zien zitten.”

De huidig voetbalanalist had er ook niet gek van opgekeken als Van Nistelrooij anders alsnog na het duel met AZ was opgestapt, maar stelt ook dat de oefenmeester nu kritisch naar zichzelf moet kijken. “Deze onvrede over hem komt niet zo maar ergens vandaan. Hij moet zich afvragen hoe het zo ver heeft kunnen komen dat mensen zo over hem denken. Ruud heeft daar zeker schuld aan. Voor een volgende klus is het goed zichzelf te evalueren.”

Volgens De Boer is het trainerschap tegenwoordig niet meer zo eenvoudig en is de taak van een hoofdtrainer veel uitgebreider dan eerder. “Het trainerschap is geen klus meer van twee mensen: een trainer en zijn assistent. Zeker bij topclubs moet je een heel bedrijf runnen. Met alleen maar lekker over voetbal praten, kom je tegenwoordig bijna niet meer weg.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.