PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Van Nistelrooy en directie waren het oneens over Joey Veerman’

Gisteren maakte Ruud van Nistelrooy bekend op te stappen als trainer van PSV. Tijdens de daaropvolgende persconferentie werd bekendgemaakt dat dat de twee partijen niet op één lijn lagen over ‘enkele’ spelers binnen de selectie. Volgens het medium Voetbal International zou dat in ieder geval om middenvelder Joey Veerman gaan.

De voorbije dagen spraken Brands en Stewart met Van Nistelrooij over de samenstelling van de selectie voor volgend seizoen. Daarin zaten ze ‘voor 95 procent’ met elkaar op één, maar voor vijf procent ook niet. Volgens VI is Veerman een persoon die tot het kleine deel behoort.

Veerman begon het seizoen nog in de basis bij PSV, maar ruziede wat met zijn posities op het middenveld. In de tweede seizoenshelft belandde de Volendammer zelfs op de bank, waarna hij zich de laatste weken weer in de basis speelde. Ondanks de piek die aan het eind van het seizoen zichtbaar is in het spel van Veerman, is Van Nistelrooij nog altijd niet om. De oefenmeester zou vinden dat de creatieve middenvelder niet het optimale uit zijn spel haalt.

‘Bij een goed bod op Veerman had Van Nistelrooij er geen probleem mee als de Volendammer, die ook sfeerbepalend is in de kleedkamer, zou vertrekken – terwijl de clubleiding juist een team om hem en Xavi Simons heen wilde bouwen’, meldt Voetbal International. Naar verluidt waren Fred Rutten en André Ooijer – de andere stafleden – het niet eens met de beslissing van Van Nistelrooij om Veerman op de bank te zitten. Ook Veerman behoorde tot de groep die met de selectie heeft gesproken, klinkt het.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.