PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Fred Rutten was totaal overdonderd door vertrek Van Nistelrooy’

Fred Rutten zag het vertrek van hoofdtrainer Ruud van Nistelrooy totaal niet aankomen. Op de persconferentie voorafgaand aan het duel met AZ wilde hij hier niet te veel op ingaan, maar liet wel weten hier veel bezig te zijn geweest. Ook gaf hij aan waarschijnlijk zelf ook te vertrekken.

“Ik begrijp dat er heel veel vragen zijn die ook richting mij zullen zijn”, begint Rutten zijn persconferentie voor het duel met AZ. “Hopelijk begrijpen jullie dat ik daar niet te veel op in kan gaan. Het belangrijkste is nu PSV en de fans. Ik heb goed met Van Nistelrooij samengewerkt. Waar de kink in de kabel is gekomen is niet zo relevant, als dat al zo is. Ik weet hoe Ruud zich voelt, dus we hebben alleen contact via WhatsApp gehad. Ik wil hem nu even laten rusten.”

Rutten wil vooral de focus op AZ houden, de wedstrijd waar PSV de tweede plaats kan veiligstellen. Toch durft hij wel vooruit te kijken. “Is dit de laatste wedstrijd voor mij bij PSV? Ja, dat denk ik wel. Het heeft me allemaal erg bezig gehouden, maar ik heb de knop omgezet. De focus moet ook gewoon op de wedstrijd tegen AZ.”

Volgens Rutten kwam het vertrek van Van Nistelrooij als een totale verrassing binnen PSV. “Ik heb ooit in dezelfde situatie gezeten, maar het nieuws van Ruud kwam echt als een bom binnen. Ik zag dit besluit totaal niet aankomen, anders had ik hem er van proberen te weerhouden. Ik ga ook in de speelstijl niet ineens van alles veranderen. De spelers zijn volwassen genoeg en moeten elkaar ook helpen.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.