PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

BREKEND: Ruud van Nistelrooy stapt per direct op als trainer

De bom is tot ontploffing gekomen bij PSV. Ruud van Nistelrooy (46) stapt per direct op als trainer van de Eindhovenaren. Over enkele dagen staat het cruciale uitduel op het programma tegen AZ. Inzet is de tweede plaats in de competitie dat recht geeft op de voorronde Champions League.

Het opstappen van Van Nistelrooij komt enkele dagen nadat De Telegraaf naar buiten bracht dat de spelers hun twijfels zouden hebben geuit over de tactische en communicatieve kwaliteiten van de trainer.

PSV schrijft op de clubwebsite: “Van Nistelrooij heeft woensdagochtend bekend gemaakt te vertrekken bij PSV. Na verschillende gesprekken over interne zaken die de afgelopen weken werden gevoerd, vond dinsdagavond een gesprek plaats tussen de Directie en Van Nistelrooij. Daarin werd besloten de focus op de wedstrijd van aanstaande zondag tegen AZ te houden en na het seizoen verder te praten.”

De club vervolgt: “Van Nistelrooij meldde vanochtend dat er in zijn ogen te weinig draagvlak en support was binnen de club om langer door te gaan. Dit legde hij direct daarna ook uit aan de spelersgroep en staf. Aanstaande zondag neemt Fred Rutten, op verzoek van de directie, tijdelijk zijn rol als Hoofdtrainer over.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.