PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

BREKEND: Ook Fred Rutten vertrekt bij PSV

Naast Andre Ooijer en Ruud van Nistelrooy stopt ook Fred Rutten ermee bij PSV. Aan het einde van het seizoen geeft hij zijn functie ter beschikking. Dit heeft technisch directeur Marcel Brands laten weten tijdens een persconferentie.

Onlangs maakte Ooijer al bekend te stoppen bij PSV. Daar lagen destijds ‘persoonlijke redenen’ aan ten grondslag. Ook Rutten vertrekt na dit seizoen, waardoor de drie-eenheid die PSV begin dit seizoen naar nieuw succes moest leiden, volledig is afgebrokkeld.

“Het feit dat André ging stoppen, en ook Fred, baarde ons wel zorgen”, aldus Brands op de persconferentie. “Daar hebben we al ruim voor de bekerfinale over gesproken met Ruud, over hoe we dat op konden lossen. Uiteindelijk kwamen er ook wat signalen uit de spelersgroep. Daarvan hebben we gezegd: oké, bespreek die signalen met de trainer. Dat is ook allemaal voor de bekerfinale gebeurd. Zij zijn naar de trainer gegaan en hebben dat gesprek gehad.”

“Een week na de bekerfinale kwam er een terugkoppeling naar ons”, vervolgt Brands. “In de tussentijd hebben we al veel gesprekken gehad richting volgend seizoen. Je bent bezig met het inrichten van een nieuwe staf, de selectie. Er was in onze ogen nog wel een oplossing om gezamenlijk de juiste koers te vinden.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.