PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Rol Luuk de Jong voor volgend seizoen onzeker’

PSV leek gisteren af te stevenen om een thuisnederlaag tegen SC Heerenveen. Maar Luuk de Jong bracht middels een fraaie kopbal de spanning terug in de wedstrijd en uiteindelijk werd het nog 3-3. Toch staat zijn toekomst bij de Eindhovenaren ter discussie.

Analist Kenneth Perez opende met een compliment voor de PSV-aanvoerder. “Ik vind het bijna kunst dat je tegen Jeffrey Bruma, wat echt geen kleine jongen is, bijna uit stilstand zo scoort. Dit is de trademark van Luuk de Jong”, zo opende de ESPN-analist positief in Dit was het Weekend.

Perez vervolgt: “De vervolgvraag is: is Luuk de Jong volgend seizoen de aanvalsleider van PSV? Of moet je doorselecteren? Ik vind dat ze Luuk de Jong moeten doorselecteren, ja.” Een andere rol zou wél kunnen, denkt de oud-voetballer. “Het mooiste zou zijn als je met hem kunt afspreken dat zijn rol iets beperkter wordt. Luuk de Jong is een hele redelijke jongen, maar ik weet niet hoe hij zichzelf vindt spelen.”

Volgens Perez is De Jong ‘de ideale pinchhitter’. Kees Luijckx baalt op zijn beurt dat Fábio Silva na dit seizoen waarschijnlijk niet meer terugkeert. “Ik vind dat ze met Silva eigenlijk de opvolger van De Jong al in huis hebben, maar ik denk dat het voor PSV heel moeilijk wordt om Silva te behouden. Ze hebben hem niet echt gebruikt.”

“Het is teleurstellend geweest voor hem. Op de momenten dat hij wel speelde heeft hij in mijn ogen nooit echt teleurgesteld. Sterker nog: hij heeft echt iets aan PSV toegevoegd”, aldus Luijckx.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.