PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Philips start langdurige samenwerking met Spaanse grootmacht’

Philips zal vanaf volgend seizoen op het shirt van FC Barcelona staan. Hier maakt het Spaanse medium El Mundo Deportivo melding van. Het logo zal op de mouw van het shirt een plaats gaan innemen.

De situatie van Barcelona is bekend. De Catalanen zijn op allerlei manieren op zoek naar geldgeneratie en dus is het binnenhalen van extra sponsors geen overbodige luxe. Er is nu dus een overeenkomst gesloten met Philips. Beide partijen gaan een samenwerking aan voor drie seizoenen, met de optie om dat met twee jaar te verlengen.

Naar verluidt betaald Philips maar liefst 8 miljoen euro voor het eerste jaar, 10 voor het tweede en 12 voor het derde. Voor een eventuele vierde of vijfde worden 12 en 14 miljoen euro betaald. Mocht Barcelona succesvol zijn en prijzen pakken, dan komt daar nog een bepaald bedrag overheen. Philips betaalt dus in ieder geval 30 miljoen euro aan Barcelona. Bovendien zal het bedrijf het Camp Nou-stadion van digitale schermen gaan voorzien.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.