PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Spelers als Til, Luuk de Jong, Sangaré en Ramalho… Dat is je as?

PSV wist gisteren op de valreep met 2-1 te winnen van Fortuna Sittard. Na de wedstrijd was analist en voormalig voetballer Kenneth Perez kritisch op het spel van de Eindhovenaren.

Na afloop verklaarde PSV-verdediger André Ramalho: “Ons doel is altijd om te winnen, zeker thuis. Maar het was niet makkelijk, want zij speelden heel compact. Dat maakte het moeilijk. Daarbij waren wij niet effectief. Maar alleen de drie punten tellen en die zijn verdiend.”

Perez noemt Ramalho juist één van de oorzaken van dit probleem. De Deen legt uit: “Spelers als Til, Luuk de Jong, Sangaré en Ramalho… Dat is je as? Nou, succes met voetballen. Succes met heel mooi positiespel, met ballen tussen de linies, met wegdraaien, iemand wegsteken. Good luck.”

Perez pleit voor een duidelijke koers op de zomerse transfermarkt. “Wil je fysiek sterke spelers hebben of spelers die wat beter kunnen voetballen? Ramalho, Branthwaite en Teze zijn fysiek sterk, maar ze kunnen niet zo goed voetballen. Die keuze moet je maken Maar PSV heeft nooit alleen maar lekker technisch en swingend voetbal gehad. Het is altijd een goed blok en dan uitblinkers, zoals nu Xavi Simons.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.