PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Van Nistelrooy laat zich uit over inspiratiebron’

Ruud van Nistelrooy heeft een groot respect voor oud-trainer Guus Hiddink. De huidige oefenmeester van PSV heeft vooral veel bewondering voor het feit dat hij iedereen altijd bij het groepsproces wist te betrekken.

PSV bezit momenteel de tweede plek op de ranglijst en stevent daarmee af op plaatsing voor de Champions League. Om dat te bewerkstelligen, is de breedte van een selectie heel belangrijk, stelt Van Nistelrooij. “We hebben een brede selectie, maar niet iedereen kan elke week spelen. Dan moet je het team bij elkaar houden en dat is gelukt. Iedereen is scherp en betrokken en dat zie je ook terug in de wedstrijden”, aldus de trainer op de persconferentie van vrijdag, geciteerd door Voetbal International.

Iemand die geroemd werd om die kwaliteiten, was Hiddink. “Bij het Nederlands elftal heb ik als assistent met Hiddink gewerkt. Die man is geweldig in het proces met de groep. Met het team, met de jongens die teleurgesteld zijn, met de jongens die belangrijk zijn in de groep en hoe je dat managet. Dat is echt een voorbeeld voor mij.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.