PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘PSV-spelers nemen Van Nistelrooy niet serieus’

PSV-trainer Ruud van Nistelrooy wilde afgelopen week nog niet vooruitlopen op het naderende kampioenschap van Feyenoord. En volgens de journalisten Valentijn Driessen en Mike Verweij zal de selectie van de Eindhovenaren hem daarom even niet serieus nemen.

De oefenmeester kreeg op de persconferentie de vraag of hij Feyenoord al wil feliciteren. “Laten we het daarover hebben als het zo ver is”, zo liet de trainer weten. “Laten we de focus op ons houden en ik denk dat degene die uiteindelijk kampioen wordt, en dat snappen we allemaal wel hoe het er nu voor staat, wat normaal gesproken gaat gebeuren, dat het de verdiende kampioen is. Dat is altijd zo na 34 wedstrijden.”

Ajax-watcher Verweij noemt de uitspraak van Van Nistelrooij ‘koekoek’. Chef voetbal Driessen vult zijn collega in de podcast Kick-Off als volgt aan: “Als de spelers dit horen, denken ze ook: moeten we dit nou serieus nemen? Ik denk dan heel snel aan Joey Veerman. Hoe luistert die hiernaar?”

Verweij vervolgt: “Met dit soort teksten moet je bij Joey Veerman niet aankomen. Die is daar veel te nuchter voor. Van Nistelrooij geeft in feite aan: misschien…. Natuurlijk is er 0,0 procent kans dat PSV nog kampioen wordt, dat lijkt me duidelijk.”

Feyenoord-trainer Arne Slot wilde zelf ook nog niet over de aanstaande landstitel praten. Driessen: “Slot deed er ook hard aan mee, door te zeggen dat Go Ahead nog graag in de nacompetitie wil spelen. Dat leren ze waarschijnlijk allemaal op de trainerscursus, om op deze manier voorbehoud te maken.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.