PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Soms heb ik wel eens op de rem moeten trappen’

Trainer Erwin van de Looi heeft als bondscoach van Jong Oranje wel eens om de rem moeten trappen bij Xavi Simons. In zijn ogen had de PSV-ster namelijk de neiging om door zijn werklust door te slaan.

“Xavi neemt soms te veel hooi op zijn vork. Hij kwam bij ons, we speelden stroef en hij ging overal ballen halen en openingen zoeken. Het liefst begint hij de opbouw dan zelf om de bal er daarna ook nog zelf voorin in te koppen. Dan loopt hij zichzelf voorbij. Toen legde ik hem ook uit: je bent aanvaller, je hoeft niet overal te zijn“, vertelt Van de Looi in gesprek met Voetbal International.

Als het aan de keuzeheer ligt, blijft Simons nog een jaartje in Eindhoven. “Paris Saint-Germain is prachtig, maar je ziet nu dat een heel jaar PSV pas écht wat doet met je ontwikkeling. Je mag fouten maken, ervaart verschillende situaties en leert met de druk omgaan. Dat gaat allemaal veel sneller dan wanneer je af en toe eens mee mag doen. Nu moet Xavi het laten zien, dat is de uitdaging. Spelen is het belangrijkste, liefst op een zo hoog mogelijk niveau.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.