PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Van Marwijk: ‘Van Bommel kreeg geen waardering bij PSV’

Bert van Marwijk vindt dat Mark van Bommel als trainer van PSV te weinig waardering heeft gehad van de club. Zijn schoonvader maakte namelijk van dichtbij mee hoe zijn eerste stappen als hoofdtrainer van de club verliepen.

Hij zag hoe Van Bommel ten onder ging bij de club waarvoor hij als speler 274 keer uitkwam. “Mark wilde te snel. Maar achteraf had hij wél gelijk. Bijna alles wat hij wilde verbeteren, intern, is uiteindelijk ook uitgevoerd. Mark wilde verder professionaliseren, maar dat werd hem niet door iedereen in dank afgenomen”, zegt de oud-bondscoach tegen Voetbal International. “Hij heeft dat zelf ook niet altijd handig aangepakt. Hij had met sommige situaties wel wat vriendelijker om kunnen gaan, zal ik maar zeggen.”

Met Antwerp vierde Van Bommel afgelopen weekend zijn eerste prijs als trainer. De coach moet zijn tong niet uitsteken naar PSV en Wolfsburg, vindt Van Marwijk. “De resultaten spreken voor zich. Iedereen gaat nu natuurlijk weer nadenken over wat er eerder is gebeurd. Dat ze bij PSV destijds misschien toch te snel hebben gehandeld. En zeker bij Wolfsburg.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.