PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Ga niet nog een jaar van mijn loopbaan weggooien’

PSV-middenvelder Érick Gutiérrez zet deze zomer in op een vertrek bij PSV. Dit heeft hij laten weten in een gesprek met Het Parool. De Mexicaan is het zat om geen basisspeler te zijn in Eindhoven.

“Ik wil niet nog een keer een jaar van mijn carrière weggooien. Het zijn uiteindelijk te veel wedstrijden dat ik niet speel”, aldus Gutiérrez. “Misschien moet de club na vijf jaar zonder kampioenschap ook nieuw bloed halen. Ik heb drie tot vier serieuze aanbiedingen en ik maak niet meer de fout om die te negeren en dan op de bank te belanden. Mijn laatste jaar hier? Dat zou kunnen ja.”

Vorig seizoen had Guti zich in de basis geknokt, maar onder Ruud van Nistelrooij is hij niet altijd meer verzekerd van een plaats in de basis. “Het geld is belangrijk, maar als ik niet speel, geniet ik daar niet van. Je zit op de bank, de minuten tikken weg. Ik schaam me als ik dan aan de warming-up begin als reserve”, zo geeft hij aan. “Ik schaam me voor mijn kinderen als ik op de bank zit. Nul minuten spelen, vijf minuten invallen. En dan kom je thuis en probeer je toch blij te zijn. Maar je kinderen komen op een leeftijd dat ze het merken als je triest bent.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.