PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Het is niet iets wat hoort bij topvoetbal en de ambities van PSV’

Door het winnen van de KNVB Beker heeft het seizoen voor PSV toch nog wat glans gekregen. Ook ligt het ticket voor de voorronde van de Champions League momenteel voor het grijpen.

Daar tegenover staat een enorm gat van tien punten ten opzichte van Feyenoord, doordat PSV punten verspeelde in duels met laagvliegers als SC Cambuur, FC Groningen en FC Emmen. In de toppers tegen Feyenoord en Ajax deden de Eindhovenaren het juist erg goed. “Aan de andere kant zat het Van Nistelrooij niet mee in zijn debuutseizoen”, stelt journalist Valentijn Driessen.

“Hij verloor zijn steun en toeverlaat, technisch directeur John de Jong”, vervolgt Driessen in De Telegraaf. “Maanden moest hij het doen zonder zijn aanvoerder Luuk de Jong. De linksbenige opbouwer van achteruit, Olivier Boscagli, is pas sinds kort blessurevrij en in de winter vertrokken aanvoerder Cody Gakpo en Noni Madueke. Daarmee werd Van Nistelrooijs elftal in feite onthoofd.”

“Wellicht haalde dat de druk weg bij zijn spelers, maar is niet iets wat hoort bij topvoetbal en de ambities van PSV. Niemand weet uit eigen ervaring als internationaal topspeler beter dan Van Nistelrooij dat excuses in topsport niet tellen. De lat moet juist continu hoger worden gelegd om tot topprestaties te komen”, aldus Driessen tot slot.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.