PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘PSV wil deze zomer flink gaan investeren’

PSV stevent af op de tweede plaats in de competitie dat recht geeft op de voorronde van de Champions League komen seizoen. De Eindhovenaren willen deze zomer daarom flink gaan investeren in de selectie. Ze hopen daarnaast flink te kunnen cashen met de verkoop van Ibrahim Sangaré.

Er ontstaat daarmee een interessant budget voor volgend seizoen, zeker in de wetenschap dat Cody Gakpo en Noni Madueke al in januari zijn verkocht. De PSV-leiding is voornemens om deze miljoenen zorgvuldig uit te spenderen op de transfermarkt, zo weet het Eindhovens Dagblad.

De achterhoede en het middenveld heeft de hoogste prioriteit in het Philips Stadion. Het ED bericht: “Xavi Simons moet behouden blijven voor de club en Joey Veerman heeft een sterke defensieve collega naast zich nodig, nu Sangaré en ook Érick Gutiérrez vrijwel zeker weggaan. PSV moet ook achterin aan de bak en zal centraal in de defensie en op de rechterflank willen doorselecteren.”

Ook doelman Joël Drommel vertrekt normaal gesproken bij PSV. Shurandy Sambo, momenteel uitgeleend aan Sparta Rotterdam, keert daarentegen terug in Eindhoven. De regionale krant bericht: “De club wil verder af van dure huurconstructies en proberen om zoveel mogelijk spelers zelf te ontwikkelen. Zeker Fábio Silva en Jarrad Branthwaite wil PSV graag behouden en dus moet dat op een andere manier, met zware onderhandelingen.”

Een kampioenswaardig elftal samenstellen voor volgend seizoen is het grote doel bij PSV. Een voordeel is dat volgend seizoen ook de tweede plaats recht geeft op de groepsfase van de Champions League, waardoor er meer risico genomen kan worden.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.