PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Van Nistelrooy overtuigt mij totaal niet bij PSV’

Ook na de sprankelende 3-0 overwinning van PSV vorige week op Ajax blijft analist Aad de Mos kritisch op trainer Ruud van Niistelrooy. Hij ziet namelijk maar weinig vastigheid bij de Eindhovenaren. Vandaag treffen beide clubs elkaar weer in de bekerfinale.

“Ik mis het handschrift van Van Nistelrooij”, zegt De Mos tegen NU.nl. “Hij heeft weinig vastigheden en structuur in zijn elftal aangebracht. Het hele elftal is gewisseld. Zelfs de keeper wordt gewisseld voor de bekerfinale.” Hij vindt dat de trainer voor de leeuwen is gegooid. “Hij had alleen wat bagage opgedaan in de jeugd van PSV.”

Hoewel PSV wisselvallig presteert, is Van Nistelrooij volgens De Mos niet de grootste boosdoener. “PSV heeft een middelmatige selectie. Je bent dan als trainer al snel geneigd om te zoeken naar de ideale spelers. Alleen Simons is onomstreden, de rest is inwisselbaar.” Of het tweeluik met Ajax voor een ommekeer zorgt, weet De Mos niet. Wel is hij hoopvol. “Een jongen als Johan Bakayoko ontwikkelt zich onder hem. Joey Veerman wordt ook beter.”

“Het kan allemaal nog komen. Als de nieuwe directeur (Earnest Stewart, red.) hem straks goed materiaal geeft, kan je hem echt afrekenen. Als dit een topseizoen was geweest, had het ook casinogeluk kunnen zijn. Ik wil altijd een tweede jaar van een coach zien”, besluit De Mos.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.