PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

OPSTELLINGEN: ‘Brobbey in de spits, Dusan Tadic begint op tien’

Vandaag op 18.00 uur staat de bekerfinale op het programma tussen Ajax en PSV. Door een schorsing ontbreekt Kenneth Taylor bij de Amsterdammers waardoor trainer John Heitinga weer eens moet gaan schuiven.

Edson Alvarez keert daarentegen terug in de basiself na een schorsing. De Mexicaan zal vermoedelijk als mandekker worden opgesteld. Hier maakt het Algemeen Dagblad melding van. Jorrel Hato speelt wederom als linksback. Het AD gaat ervan uit dat Jorge Sánchez de rechtsback blijft, mede doordat Heitinga vrijdag op de persconferentie nog geen uitsluitsel kon geven over een rentree van Devyne Rensch.

Op het middenveld hebben de Amsterdammers minder smaken door het wegvallen van Taylor. Florian Grillitsch en Davy Klaassen lijken in De Kuip als controleurs te starten, met Dusan Tadic als nummer tien. Daardoor komt een plekje vrij voor Brian Brobbey in de punt van de aanval. Hij wordt geflankeerd door Steven Berghuis en Steven Bergwijn. Mohammed Kudus lijkt nog niet te starten.

Bij PSV is er geen reden om het over een andere boeg te gooien na de klinkende 3-0 zege op de rivaal in de Eredivisie. Coach Ruud van Nistelrooij kiest vermoedelijk voor dezelfde tien veldspelers. Alleen op doel is er een wijziging: bekerkeeper Joël Drommel vervangt Walter Benítez.

De vermoedelijke opstellingen

Ajax: Rulli; Sánchez, Timber, Álvarez, Hato; Grillitsch, Klaassen, Tadic; Berghuis, Brobbey, Bergwijn

PSV: Drommel; Teze, Ramalho, Branthwaite, Van Aanholt; Sangaré, Veerman, Til; Bakayoko, De Jong, Simons

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.