PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Deze PSV-speler kan zo mee met Pedri en Gavi’

Xavi Simons maakt dit seizoen bij PSV een uitstekende ontwikkeling door. Wekelijks behoort hij tot de belangrijkste spelers, en volgens analist Rafael van der Vaart is hij een wereldtalent.

In de Eredivisie kwam Simons dit seizoen in alle 30 wedstrijden in actie en was hij goed voor 15 doelpunten en 8 assists. Daarnaast speelde hij 7 wedstrijden in de Europa League (een treffer en assist). Van der Vaart heeft met de cijfers allang door dat Simons de komende jaren kan doorgroeien tot het niveau van de topclubs in de wereld.

Sterker nog: de oud-voetballer denkt dat Simons al bijna zover is. “Bij Spanje spelen Gavi en Pedri ook als ze niet helemaal fit zijn, ook op grote toernooien. Die zijn 18 en 20”, stelt Van der Vaart. “En dan zegt iedereen dat ze al veel beter zijn, maar dat wil ik nog weleens zien. Ik denk dat Simons, net als Pedri en Gavi, zo meekan op het middenveld van Barcelona.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.