PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Van Nistelrooy verklaart zijn opvallende keuze’

Joel Drommel zal morgen in het doel staan in de bekerfinale tussen Ajax en PSV. De 26-jarige speler is normaal gesproken de vervanger van Walter Benitez, maar de sluitpost heeft dit seizoen een goede indruk gemaakt op trainer Ruud van Nistelrooy. Hij heeft dan ook helemaal geen twijfels over zijn beslissing op hem op te stellen.

Het is logisch als je ziet hoe hij zich dit seizoen heeft geprofileerd”, zegt Van Nistelrooij in gesprek met De Telegraaf. “Vanaf het begin van het seizoen heeft hij een heel hoog niveau gehaald met zijn trainingen. Op basis daarvan was ik er absoluut van overtuigd dat hij de beker voor zijn rekening kon nemen”, is de coach lovend over de doelman, die in Eindhoven tot dusver vooral moeilijke tijden heeft doorgemaakt.

Drommel werd met vol enthousiasme door de Eindhovenaren overgenomen van FC Twente voor een transfersom van 3,5 miljoen euro, maar de sluitpost heeft de hoge verwachtingen niet waar kunnen maken. De keeper was té vaak te betrappen op een foutje, waardoor hij nu ook tweede doelman is in het Philips Stadion. Door een blessure van Benitez heeft Drommel dit seizoen echter toch wat minuten kunnen maken.

Over de manier waarop Drommel de geblesseerde Argentijnse doelman eerder dit seizoen verving is Van Nistelrooij enorm te spreken: “Hij heeft het ook fantastisch ingevuld in de wedstrijden dat Walter Benitez geblesseerd was aan zijn knie. Dan is daar naar zondag toe geen enkele twijfel bij mij of hij een uitstekende pot gaat keepen. Ik heb ervoor gekozen omdat we twee keepers van heel hoog niveau in de selectie hebben, twee eerste keepers”, verdedigt de coach zijn keuze.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.