PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Marcel Brands: ‘Die belofte heb ik Xavi Simons gedaaan’

Xavi Simons heeft een belofte op zak van zijn club PSV. Directeur Marcel Brands heeft hem namelijk voor het volgende seizoen meer verantwoordelijkheid toegezegd.

“In het laatste gesprek dat ik met hem had, heb ik gezegd: als je blijft, dan krijg je een andere rol, met meer verantwoordelijkheid. Dat is wat jij wil”, zo laat Brands optekenen in NRC. “Je bent gegroeid, sneller dan we verwacht hadden. Ben je in staat om al verantwoordelijkheid te nemen? Dus durf je buiten je eigen prestaties al om je heen te kijken. Dat is wat hij graag wil.”

Simons kan natuurlijk op meer manieren in Eindhoven worden gehouden. Investeren in nieuwe spelers is zo’n manier, maar hoe reëel is dat? Brands spreekt klare taal: “Media praten over oorlogskas. Zo praat je intern niet. Je gaat niet kopen om het kopen. Vorig jaar wist je: we moeten heel, heel zuinig zijn. Dat is nu anders, je kunt investeren.”

Brands voegt er wel een kanttekening aan toe: “Je kan zeggen: wij gaan 50 miljoen investeren. Dat wil niet zeggen dat je dan kampioen wordt. Ik denk dat het er uiteindelijk om gaat: krijgen we alle poppetjes, niet alleen de voetbalpoppetjes, weer in een modus waarin je kampioen kan worden.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.