PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘PSV zal zondag een beter Ajax treffen’

PSV-icoon Willy van de Kerkhof denkt dat Ajax door de terugkeer van Edson Alvarez aankomende zondag tien á vijftien procent beter zal zijn. Maar ondanks dat verwacht hij nog dat PSV aan het eind van de wedstrijd met de dennenappel zal staan.

Afgelopen zondag versloegen de Eindhovenaren de Amsterdammers nog met een dikke 3-0. De Eindhovenaren willen de Amsterdammers in De Kuip voor de vierde keer dit seizoen gaan verslaan. Van de Kerkhof heeft er vertrouwen in dat dat lukt. “Ik ga er toch voor dat Ajax dit niet zo snel kan repareren in een week tijd en dat PSV zondag met de beker naar Eindhoven rijdt”, zegt hij tegen Veronica.

Als PSV de beker wint, kan er volgens Van de Kerkhof echter niet gesproken worden van een goed seizoen in Eindhoven. “Want ik vind dat PSV voor het kampioenschap moet gaan. Dat hebben we laten liggen door tegen die mindere ploegen, Cambuur, FC Emmen en Fortuna Sittard, punten te morsen. Als je die punten erbij had gehad, was je kampioen geweest, denk ik.”

Álvarez keert in de bekerfinale wel weer terug na een schorsing, terwijl Kenneth Taylor juist ontbreekt door een rode kaart in de halve finale. “Dat gaat procentueel zeker tien of vijftien procent schelen”, zegt Van de Kerkhof over Álvarez. “Hij is een hele goede speler, Álvarez. Ajax heeft hem zondag gemist, dus dat kan een pluspunt zijn voor Ajax.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.