PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Voor Luuk de Jong telt alleen nog maar Eindhoven’

Luuk de Jong zorgde onlangs voor opzien door te bedanken voor het Nederlands elftal. De aanvaller wil zich in de laatste jaren van zijn loopbaan vol focussen op zijn club PSV.

Hij gaf in gesprek met het Algemeen Dagblad aan dat hij het moeilijk had met de beslissing om te stoppen als international bij het Nederlands elftal. “Maar meerdere dingen kwamen bij elkaar. Ik moet het hebben van heel veel energie leveren, van trekken en sleuren. Zoals ik me nu voel heb ik nog wel een aantal jaar topvoetbal in me.”

De Nederlandse spits legt zoals hij zelf al aangaf veel energie in zijn spel. De jaren beginnen voor de 32-jarige aanvaller te tellen. Oranje is een grote eer… “Maar om honderd procent te kunnen geven als spits van PSV heb ik herstelmomenten nodig.”

In Eindhoven heeft De Jong daarnaast een heel andere rol dan de afgelopen jaren bij het Nederlands elftal. “De club gaat dan voor op Oranje. Daar was mijn rol al een tijd een andere. Pinchhitter zijn had ik inmiddels geaccepteerd, maar ik vond het wel moeilijk. Je stopt óók nog steeds veel tijd en energie in Oranje en dan hoop je iets meer terug te krijgen.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.