PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Mijn client heeft een ijzersterke onderhandelingspositie’

De toekomst van PSV-ster Xavi Simons is nog altijd ongewis. Wel is het een feit dat de Oranje-international een ijzersterke onderhandelingspositie heeft. Dit weet zijn zaakwaarnemer Rafaela Pimenta te melden.

Hij ontwikkelt zich stormachtig bij PSV, dat hem vorige zomer transfervrij overnam van Paris Saint-Germain. De kersverse Oranje-international liet wel een clausule in zijn contract opnemen, waardoor hij voor tien à twaalf miljoen euro kan terugkeren naar de Franse grootmacht. Dat bedrag ligt ver onder zijn huidige marktwaarde.

“Dat is goed uitgepakt”, stelt Pimenta met een glimlach in NRC. “Hij was op een punt gekomen dat hij veel moest spelen, PSV bood hem die kans. Tegelijkertijd wilde ik een situatie creëren waarin Xavi óók profiteert als hij de verwachtingen enorm zou overtreffen. Nu is de vraag niet wat PSV gaat doen, maar wat wij gaan doen, in samenspraak met de club. Dat is een geweldige positie voor Xavi.”

Ook de zaakwaarnemer kan profiteren van een goede deal, maar daar is het Pimenta naar eigen zeggen niet om te doen. “Het gaat niet om mij, het gaat om Xavi en wat goed is voor hem.” Het toptalent vertelde zelf al dat hij Champions League-voetbal essentieel acht voor zijn ontwikkeling. Door de zege op Ajax heeft PSV inmiddels goede papieren om als tweede te eindigen in de Eredivisie. Daar is een ticket voor de voorrondes van het miljardenbal aan verbonden.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.