PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Stellige Xavi Simons stelt voorwaarde aan langer verblijf

Het is nog altijd onzeker of Xavi Simons ook na de zomer in het shirt speelt van PSV. De middenvelder is gelukkig in Eindhoven maar er speelt ook genoeg op de achtergrond. Zo heeft zijn oude club Paris Saint-Germain de mogelijkheid om hem voor twaalf miljoen euro terug te kopen.

In een interview met De Telegraaf kan Simons opnieuw nog geen duidelijkheid geven omtrent zijn toekomst. De spelmaker wil zich eerst focussen op de laatste competitiewedstrijden van PSV en de bekerfinale. “Ik moet het seizoen goed afmaken en dan zullen we zien. Nu komen de wedstrijden, waarin je het zal moeten bewijzen. Mijn focus is volledig gericht op de laatste vijf competitiewedstrijden en de bekerfinale.”

De PSV-smaakmaker wil dan ook niet vooruitlopen op de situatie en lijkt veel van de behaalde resultaten af te willen laten hangen. “Je weet niet wat er over drie, vier weken kan gebeuren, maar wat ik wel kan zeggen, is dat ik heel dankbaar ben om hier te zijn en dat ik mezelf bij PSV heb kunnen bewijzen. Ik heb hier nog gewoon vijf jaar contract en in de zomer zal ik een gesprek hebben met Marcel (Brands, red.) en de trainer en iedereen.”

Wat de kans groter maakt om Simons in Eindhoven te houden lijkt het halen van Champions League-voetbal. “Ik vecht tot het laatst voor de eerste plek en niet de tweede plek, maar als we de eerste plek niet bereiken dan is het voor de club en iedereen heel belangrijk, dat we wel tweede worden. Ook voor de spelers is het een groot verschil of je wel of niet Champions League gaat spelen. Dat is een prioriteit voor mij. Ook voor mijn ontwikkeling is dat heel belangrijk.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.