PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Ronald Koeman geeft Xavi Simons een duidelijk toekomstadvies

Bondscoach Ronald Koeman denkt dat Xavi Simons er goed aan zou doen om ook na de zomer nog bij PSV te spelen. Hij verwacht dan ook dat de speler de juiste keuze zal gaan maken over zijn toekomst. Gisteren blonk hij uit in de topper tegen Ajax.

De bondscoach was afgelopen woensdag op bezoek bij PSV, waar hij met Simons sprak over zijn toekomstplannen. “Ik ben niet de aangewezen persoon om dat nu hier op tafel te leggen, maar natuurlijk praat je daarover. Dat zijn stappen die voor een speler enorm belangrijk zijn. Ik schat Xavi wel in als een jongen die zijn keuzes heel goed afweegt. Het belangrijkste is gewoon dat hij gaat spelen. Daar ontwikkel je je het beste van. Ik denk dus dat het goed is als hij gewoon nog een jaar bij PSV blijft”, aldus Koeman zondagavond bij Studio Voetbal.

De zestigjarige oefenmeester stelde had tegen zowel Frankrijk als Gibraltar een basisplaats over voor de PSV’er. “Voor het Nederlands elftal zie ik hem nu met name als een man voor de linkerkant. Ik denk dat hij wel naar de nummer 10-positie kan toegroeien. Maar voorlopig zie ik hem als linksbuiten.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.