PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Harde woorden van Luuk de Jong over zijn ploeg

Luuk de Jong is kritisch op het spel van zijn ploeg PSV dit seizoen. In een gesprek met met het Algemeen Dagblad gaat hij hier dieper op in.

“Bij PSV begin je elk seizoen met het doel om kampioen te worden. Het kan zijn dat je het niet haalt, maar acht punten achter Feyenoord na 29 wedstrijden… Dát kan gewoon niet. Punt”, aldus De Jong. “Hoe knap Feyenoord het ook doet. Alleen hebben we er niks aan om puur in negativiteit te gaan hangen.”

De aanvoerder gaat verder: “Je moet je als speler kunnen inleven in het nú. Kijk naar doelen die haalbaar blijven. We staan in de bekerfinale en Champions League volgend seizoen kan nog steeds.” Vergeleken met zijn eerste periode bij PSV ziet de spits vooral een gebrek aan stabiliteit. “Want het is niet zo dat we destijds met PSV nou zo sprankelend speelden. Of zo dominant. Het spel van PSV is altijd al meer gebaseerd op ‘direct naar voren’ in plaats van tiki-taka. En op ‘gevaarlijk zijn in de omschakeling'”, zo geeft hij aan. “Met Phillip Cocu als trainer bouwden we wel op, maar zodra er enig risico dreigde, ging de bal naar voren en speelden we daar om de vallende bal.

Daarnaast ziet hij dat PSV zelf vaak aan de basis staat van tegendoelpunten. “We hebben 35 tegengoals, maar voor mijn gevoel niet omdat we verdedigend slecht staan. Wat ons opbreekt, is die slordigheid”, zegt hij daarover. “Ik heb het zelf ook, hoor. Ballen die we winnen, raken we ook snel weer kwijt, waardoor je van die op-en-neer-wedstrijden krijgt en tegenstanders hoop houden dat er wat te halen valt.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.