PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘PSV gaat deze zomer inkomende klappers maken’

De kans is zeer groot dat zowel Ajax als PSV deze zomer zullen losgaan op de transfermarkt. Hier maakt het NRC melding van. Beide clubs zouden zich namelijk erg graag willen scharen bij de eerste twee plekken op de ranglijst. Deze geeft namelijk direct toegang tot de Champions League.

Op dit moment is alleen de Nederlandse kampioen zeker van Champions League. Vanaf 2024 zijn twee Eredivisie-clubs zeker van de groepsfase, waar de nummer drie ook om een ticket mag strijden. De kans op deelname aan het miljoenenbal is daardoor realistischer geworden voor Ajax, Feyenoord en PSV.

NRC bericht: “De vraag is hoe topclubs anticiperen, met het oog op de twee directe Champions League-tickets vanaf 2024. De verwachting is dat met name Ajax en PSV komende zomer flink gaan investeren. Het risico op mislopen is door de extra plek minder groot, en dat rechtvaardigt hogere investeringen in transfers en salarissen.”

In 2024 stijgen ook de Europese inkomsten. Financieel directeur Jaap van Baar laat namens PSV weten ‘iets meer risico’ te kunnen nemen. “Alle Europese gelden zullen 30 tot 35 procent omhoog gaan”, zo weet hij. “Dat nemen we wel mee in hoe we er volgend seizoen instaan als PSV.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.