PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

PSV-aankoop: ‘Ik geniet, wil hier presteren en prijzen pakken’

Patrick van Aanholt is er blij met zijn winterse overstap naar PSV. Dit laat hij weten in een gesprek met Voetbal International. Hij kwam over van het Turkse Galatasaray waar hij veelal buiten de boot viel.

Ik ben erg warm ontvangen, ik lig goed in de groep en ik kan met iedereen opschieten”, aldus Van Aanholt. “Iedere morgen ga ik met heel veel plezier naar de training. Ik geniet, wil hier presteren en prijzen pakken. Mijn reis is nog niet af.”

Tien jaar geleden dacht hij nog serieus aan stoppen, maar toenmalig Vitesse-trainer Fred Rutten wist dat te voorkomen. Van Aanholt vindt het dan ook mooi dat hij weer herenigd is met de trainer. “Fred zag iets in me wat ik destijds zelf niet meer zag. Hij kan me ook hard aanpakken, hoor. Dat deed hij toen en dat kan hij nog steeds”, zo geeft hij aan. “Maar hij wilde me nu graag bij PSV hebben en Marcel Brands had het eerder ook al geprobeerd. Toen lukte het niet, nu gelukkig wel.”

Over Ruud van Nistelrooij als trainer is hij ook te spreken. “Ik vind hem een goede trainer en vind niet dat hij door zijn verleden de lat te hoog legt. Die moet bij PSV ook hoog. De trainer praat veel met zijn spelers en hij ligt goed in de groep”, zegt hij daarover .”Maar hij kan ook heel kwaad worden, hoor. Thuis tegen Cambuur bijvoorbeeld. Ging hij in de rust wel even tekeer. Dan raakt hij iedereen en spelen we vervolgens een goede tweede helft.”

Van Aanholt is het niet eens met de opmerking dat de spelers te lief zijn voor elkaar op het veld. “Geloof me: dat zijn we echt niet, hoor. Alleen zeggen we elkaar meer de waarheid in de kleedkamer. Dat doe ik en anders doet Luuk het wel. Dan peppen we elkaar op. Dan kunnen we boos worden. En we accepteren het van elkaar”, legt hij uit. “Niet alleen als Luuk of ik iets zeg, maar ook als bijvoorbeeld Xavi het doet. Ook al is hij pas negentien. Het zit echt wel in deze groep, we laten het alleen niet altijd aan de buitenwacht zien.”v

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.