PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘PSV hard aangepakt door deze twee ex-spelers’

Analisten en voormalig voetballers Wim Kieft en Wesley Sneijder zijn niet te spreken over het spel van PSV. Ondanks de goede resultaten van de laatsten weken zijn ze niet positief over trainer Ruud van Nistelrooy en middenvelder Ibrahim Sangaré.

In de laatste tien wedstrijden boekte PSV negen overwinningen, waardoor er nog altijd een theoretische kans is op de landstitel. Kieft vindt het echter allemaal maar niks. “Je ziet gewoon geen manier van voetballen. Dat heb je nog nooit kunnen ontdekken”, zegt de oud-spits bij Veronica Offside.

Kieft is kritisch op Van Nistelrooij. “Het sentiment is negatief, maar dat is niet raar. De verwachtingen zijn namelijk heel hoog bij een club als PSV. Ook rondom zijn toekomst als trainer, maar we zijn nu een seizoen verder. En ik heb nog geen enkel idee gezien van de manier waarop hij wilt voetballen.”

“En dan zie ik mensen plots ophef maken over het feit dat Sangaré niet speelt, maar dat is toch ook niet zoveel? Hij levert alle ballen in, bij de tegenstander”, vervolgt Kieft op cynische toon. Sneijder is ook geen fan. “Ik geloof ook niet dat hij nog dertig miljoen euro voor PSV zal opleveren.”

“Sangaré heeft al moeite als hij de bal naar de goede kleur moet spelen”, gaat de recordinternational verder. “Hij heeft één kwaliteit: de bal afpakken. En weer inleveren. Maar dan wel bij de tegenstander. Dat is het, het is bij hem gewoon niet meer dan dat.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.