PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘PSV ziet transferwinst momenteel pijlsnel verslinken’

Er breken voor PSV erg belangrijke weken aan. Ten eerste om beslag te leggen op de tweede plaats in de competitie, en daarnaast de finale van de KNVB Beker. Toch zwelt de kritiek op de ploeg flink aan.

In Veronica Offside moet trainer Ruud van Nistelrooij het ontgelden. “Wat je Ruud kan nageven, is het feit dat hij twee van zijn beste spelers in de winterstop is kwijtgeraakt (Cody Gakpo en Noni Madueke, red.)”, zo opent Wim Kieft in het praatprogramma. De oud-international vindt dat niet voldoende. “Je ziet gewoon geen manier van voetballen. Dat heb je nog nooit kunnen ontdekken.”

Van Nistelrooij kan dan ook op weinig steun rekenen. “Het sentiment is negatief, maar dat is niet raar. De verwachtingen zijn namelijk heel hoog bij een club als PSV. Ook rondom zijn toekomst als trainer, maar we zijn nu een seizoen verder. En ik heb nog geen enkel idee gezien van de manier waarop hij wilt voetballen”, zo voegt de voetbalanalist toe.

Kieft vervolgt: “En dan zie ik mensen plots ophef maken over het feit dat Sangaré niet speelt, maar dat is toch ook niet zoveel? Hij levert alle ballen in, bij de tegenstander.” Wesley Sneijder vreest dan ook dat de miljoenen verdampen. “Ik geloof ook niet dat hij nog dertig miljoen euro voor PSV zal opleveren.”

De recordinternational van Oranje besluit: “Hij heeft al moeite als hij de bal naar de goede kleur moet spelen. Hij heeft één kwaliteit: de bal afpakken. En weer inleveren. Maar dan wel bij de tegenstander. Dat is het, het is bij hem gewoon niet meer dan dat.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.