PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Enorme verrassing lonkt in Ajax-opstelling tegen PSV’

Zondag staat de kraker tussen PSV en Ajax op het programma in de strijd om de tweede plaats in de competitie. En journalist Mike Verweij  verwacht een grote verrassing in de opstelling van de Amsterdammers. Hij denkt namelijk dat Heitinga gaat kiezen voor Jurrien Timber en Jorrel Hato in het centrum van de verdediging.

Edson Álvarez kreeg een gele kaart tegen FC Emmen (3-1 zege), waardoor hij de topper in Eindhoven mist. Verweij verwacht dat Hato de voorkeur krijgt boven Calvin Bassey. De jonge verdediger maakt de laatste tijd een goede ontwikkeling door en dient zich daarmee aan als optie.

In de voetbalpodcast Kick-Off gaat Valentijn Driessen niet akkoord met die suggestie. “Dan krijg je hetzelfde soort scenario als toen Frenkie de Jong moest verdedigen tegen Luuk de Jong”, aldus de chef voetbal. “Als Luuk de Jong dan meespeelt, dan leg je het in de lucht zodanig af dat het levensgevaarlijk gaat worden.”

Driessen vervolgt: “De Jong beweegt bijna niet, dus het enige wat Bassey dan hoeft te doen is de duels met de Jong aangaan. Dat kan hij wel. Koppen kan hij ook, dus het opstellen van Bassey lijkt me een abc’tje. Timber en Hato mogen dan verder de opbouw verzorgen.”

Verweij noemt dat juist dé kans voor PSV om Ajax pijn te doen. De Ajax-watcher denkt dat trainer John Heitinga toch voor Hato moet kiezen, al is er zeker een risico aan verbonden. “Het is een groot risico, want als het misgaat, wordt zo’n jongen maanden teruggeworpen in zijn ontwikkeling”, zo weet hij.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.